latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:01 ⇒ 25/02/2017 | 01:37 | Аутор: РТРС

Моника Белучи отворила Фест (ВИДЕО)

Звијезда Кустуричиног филма "На млијечном путу" Моника Белучи отворила је 45. Фест. До 5. марта ће на највећој српској филмској смотри премијернo бити приказано чак 95 филмова. Карте за пројекцију одавно су распродате.
Славна италијанска глумица отвара Фест - Фото: ТАНЈУГ
Славна италијанска глумица отвара ФестФото: ТАНЈУГ

Осим Белучијеве, која је и највећа атракција 45. Феста, уочи свечаног отварања црвеним тепихом продефиловали су Слобода Мићаловић и остали чланови екипе филма "На млијечном путу", представници јавног и политичког живота, чланови жирија такмичарских програма Феста, између осталих Сергеј Трифуновић, Срђан Голубовић, редитељ Далибор Матанић и глумица Ксенија Маринковић из Хрватске, Мирослав Момчиловић, Слободан Скерлић и други.

"Велика је част присусвовати филмском фестивалу са овако дугом традицијом, снимање је дуго трајало , било је захтјевно ,али са Емиром Кустурицом никада није досадно", рекла је Белучијева и додала да је Кустурица овим остварењем показао колико воли и поштује жене глумице.

"Овај филм, Емиров позив је стигао у једном врло спцифичном тренутку мог живогта и мислм да је јако лијепо што се Емир одлучио да направи љубавну причу између двоје људи који су прошли свашта у животу, којима није ни до чега , а онда им се деси нешто чаробно", истакла је Белучијева.

"Када човјек упозна глумицу као што је Моника Белучи оплемени свој живот не само визуелним ефектима него и оним што она својом личношћу унесе у то пријатељсво", изјавио је Кустурица.

"Она је први пут учествовала у једном филму од главе до пете, била је у блату, скривала се испод оваца , скакала са 20 метара и у исто вријеме није изгубила оно што је најважније код човјека, а то је  да размјењује енергију на сцени, а не да глуми одвојено", истакао је он.

Белучијеву и Кустурицу примио је премијер Србије Александар Вучић. Он је захвалио италијанској глумици што је својим радом учинила много на промоцији српске културе. Италијански амбасадор Ђузепе Манцо уручио је Кустурици одликовање “Носилац ордена Италијанске звијезде“, које му је додијелио предсједник Италије.