latinica  ћирилица
24/02/2017 |  21:49 | Аутор: РТРС

Хан: Пратимо ситуацију у Црној Гори, све стране да буду уздржане

Комесар ЕУ за проширење Јоханес Хан рекао је да ЕУ прати "прилично деликантну" ситуацију у Црној Гори јер опозиција бојкотује Скупштину, и Брисел позива све стране да буду уздржане.
Јоханес Хан - Фото: ТАНЈУГ
Јоханес ХанФото: ТАНЈУГ

"Бојкот није одрживо рјешење. Вјерујем да ће политички лидери у Црној Гори пронаћи компромис и да ће дијалогом постићи договор да се опозиција врати у скупштинске клупе. То је оно што ми очекујемо и то је оно што народ очекује од демократски изабраних представника", навео је Хан.

Он је рекао да очекује да сви црногорски органи покажу одговорност и транспарентно истраже шта се догодило на дан избора, 16. октобра прошле године, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

"Кад је ријеч о укидању имунитета посланицима, то не могу да коментаришем, то је нешто што се регулише домаћим законодавством. Пажљиво пратимо ситуацију на терену и позивамо све стране на уздржаност", поручио је Хан.

Он је истакао да су везе ЕУ и Црне Горе веома блиске и да је то закључио из састанака у којима је учествовао лично.

Хан, који је у званичној посјети Црној Гори боравио у децембру прошле године, планира да се ускоро сретне са свим политичким субјектима, наводи Радио телевизија Црне Горе.

Извор: СРНА