latinica  ћирилица
24/02/2017 |  22:39 ⇒ 25/02/2017 | 01:27 | Аутор: РТРС

Отворена изложба радова са ликовне колоније "Плива"

У "Галерији 96" у Приједору вечерас је отворена изложба слика и скулптура из Међународне ликовне колонија "Плива" од 15 умјетника из Србије, Словеније, Македоније и БиХ који су били овогодишњи учесници.
Приједор - Изложба слика и скулптура - Фото: СРНА
Приједор - Изложба слика и скулптураФото: СРНА


Поставку изложбе чини пет скулптура и 20 слика, рађених техником уље на платну, акрилик и комбинованом техником

Селектор изложбе и учесник колоније Миливоје Унковић истакао је да је међународна ликовна колонија "Плива" основана 2010. године ради унапређења културних догађаја у Републици Српској, стварајући међународну колекцију умјетничких дјела и креативних скупова умјетника из различитих земаља.

"До сада је одржано шест колонија кроз које је прошло на стотине умјетника из Америке, Шпаније, Аустрије и бивших југословенских република", рекао је Унковић.

Он је подсјетио да колонија има мултимедијални карактер, јер осим сликара, вајара и графичара, сваке године угости умјетнике у другим областима, глумце, музичаре и писце.

Директор Галерије Тихомир Илијашевић истакао је да су ова колонија и Фестивал цртежа и музике, који организује приједорска Галерија, најбоље организована окупљања умјетника.

Гост на отварању изложбе била је академски сликар Сара Николић из Мајданпека, која је на изложби у Приједору представила скулптуре коња.

Изложба у Галерији "96" ће бити отворен мјесец дана.

Извор: Срна