latinica  ћирилица
25/02/2017 |  11:38 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Бореновић-Палмер: Радити на успостављању стабилног политичког амбијента

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и директор Стејт департмента за југоисточну Европу Метју Палмер сагласили су се да је потребно предано радити на успостављању стабилног политичког амбијента кроз постојећи институционални и уставни оквир како би биле отклоњене препреке у спровођењу реформи на европском путу БиХ.
Бореновић-Палмер - Фото: СРНА
Бореновић-ПалмерФото: СРНА

Бореновић је синоћ у Вашингтону разговарао са Палмером о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону, те га упознао о једностраном и ванинституционалном дјеловању бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића које ће имати негативне посљедице за стварање међусобног повјерења и постизање напретка у друштву.

Бореновић учествује на конференцији Међународне демократске уније у Вашингтону, која се одржава у организацији Републиканског института из тог града.

Тема конференције је побједничка кампања за предсједника САД и агенда нове америчке администрације, као и перспективе и модели успјешних политичких кампања и изазови са којима се сусреће савремено друштво.

На конференцији у Вашингтону учествују представници 20 партија центра и десног центра из САД, Велике Британије, Њемачке, Шпаније, Шведске, Канаде, Мађарске, Македоније, Аргентине, Словеније и других земаља, саопштено је из ПДП-а.

Извор: СРНА