latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:12 | Аутор: РТРС

На Јахорини добри услови за скијање

На Јахорини висина сњежног покривача износи 65 центиметара, преовладава облачно вријеме, а услови за скијање су добри, рекла је Срни портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Она је нагласила да су данас у функцији шестосједи "Огорјелица" и "Пољице" , ски-лифт "Пољице" и "Олимпик", беби-лифт "Пољице", као и забавни парк "Огорјелица" који је на располагању љубитељима "тубинга" и почетницима за кориштење ски-полигона.

Ћеремиџићева је подсјетила да се данас на Јахорини одржава и међународно скијашко такмичење у алпским дисциплинама ФИС куп "Јахорина 2017", које је окупило више од 60 такмичара из 15 земаља.

Она је нагласила да ће сутра на Јахорини бити одржан и "Ред бул хомран", масовно спуштање скијаша и бордера низ планину.

"Овај спортско-забавни догађај се на Јахорини дешава четврти пут и већ је постао синоним за добру забаву како самих учесника тако и свих осталих посјетилаца", истакла је она и додала да на старту трке учесници требају претрчати 150 метара до својих скија или сноубордова, након чега на њима треба да се спусте низ стазу.

Према њеним ријечима, вриједне награде очекују најбржег скијаша, бордера и најбржу жену на скијама и сноуборду.

Ћеремиџићева је рекла да такмичење почиње у 16.00 часова, а након проглашења побједника у циљној зони, код Колибе хотела "Термаг", биће организована забава

Извор: СРНА