latinica  ћирилица
26/02/2017 |  11:55 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Саура: Филм Емира Кустурице занимљив и креативан

Шпански редитељ Карлос Саура, који је гост на београдском филмском фестивалу ФЕСТ, рекао је да је филм "На млијечном путу" Емира Кустурице веома занимљив и креативан.
Карлос Саура - Фото: Screenshot
Карлос СаураФото: Screenshot

- Учинило ми се да је можда предугачак, да има превише детаља. Постоје у њему изузетни тренуци, и мој коначни утисак је да је то један веома интересантан филм - рекао је Саура за "Спутњик".

Саура је додао да Кустурицу не познаје лично, али да вјерује да је исти као и његов филм - препун детаља и експресиван.

Он је додао да је у Београд дошао и по два велика признања - награду "Београдски побједник", која му је уручена на свечаном отварању Феста, и "Златни печат" Кинотеке.

Саура, који је аутор филмова "Лов", "Аи Кармела", "Кармен", чувене трилогије "Фламенко", "Танго" и "Фадо", као и посљедњег "Хота де Саура" који се може видјети на ФЕСТ-у, каже да ни послије 40 филмова не намјерава да се заустави и раскине савез са камером.

- Зауставити се значи умријети. Због тога никада не треба стати. Уживам у послу којим се бавим и мислим да је важно да човјек, док год је жив, буде активан - истиче Саура.

Он каже да не признаје пензију и да је она за људе који се баве неким тешким, физичким послом, за рударе, али не и за његов посао, који му доноси задовољство.

Извор: СРНА