latinica  ћирилица
26/02/2017 |  12:09 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Премијера филма "На млијечном путу" у уторак у Бањалуци

Филм "На млијечном путу", сценаристе и редитеља Емира Кустурице, премијерно ће бити представљен у уторак, 28. фебруара у Бањалуци.
Филм "На млијечном путу" - Фото: Screenshot
Филм "На млијечном путу"Фото: Screenshot

Бањалучкој премијери у мултиплексу "Палас" у 20.30 часова присуствоваће Кустурица и глумица Слобода Мићаловић, као и дио екипе која је три љета даноноћно и предано радила на овом остварењу.

У мултиплексу "Палас" потврђено је да је интересовање за филм "На млијечном путу" огромно и да су све карте распродате. На редовном репертоару овог биоскопа, филм ће бити од четвртка, 2. марта.

Након Бањалуке, "На млијечном путу" премијерно ће бити представљен и публици у Требињу и Билећи 1. марта, Вишеграду 2. марта и Фочи 3. марта.

Пројекцијом филма "На млијечном путу" прије два дана свечано је отворен 45. ФЕСТ у Београду. Два и по сата помијешаних емоција, суза и смијеха, обиљежило је пројекцију посљедњег остварења Емира Кустурице у великој сали Сава центра, која је била попуњена до посљедњег мјеста.

Кустурица је раније рекао да вјерује да ће бањалучка премијера поновити ефекат који је овај филм постигао на отварању ФЕСТ-а.

- Ако сам ја радио филм који треба да буде на ивици између памети и забаве, као што су били филмови седамдесетих година, очекујем да ће Бањалука, Република Српска, њен предсједник Милорад Додик и моји тамошњи пријатељи који су ми помагали, заправо, који су стајали иза тог пројекта, имати једно узбудљиво вече - нагласио је прослављени српски режисер.

Он је рекао да су добри услови, добар звук, предности дигитализованих простора, односно биоскопа који имају пројекторе "2К4К", попут мултиплекса "Палас" у Бањалуци гдје ће и бити одржана премијера филма.

Филм "На млијечном путу" прати причу о животу једног човјека у три различита животна периода - у времену које је провео као срећни мљекаџија током рата, опасним авантурама и романси са вољеном женом и потоњем монашком животу, када се осврће на бурну прошлост - како своју, тако и своје земље.

У причи о љубавном троуглу и ратном разарању деведесетих година 20. вијека на овим просторима, главне улоге тумаче Емир Кустурица, Моника Белучи, Слобода Мићаловић, Предраг Мики Манојловић и други познати глумци.

Извор: СРНА