latinica  ћирилица
26/02/2017 |  12:10 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Емисија "Сноп" слави 24 године емитовања (ВИДЕО)

Емисија о пољопривреди "Сноп" слави 24. рођендан. Више од двије деценије пратимо достигнућа у аграру, наши дописници извјештавају из свих крајева Српске о оствареним приносима, рекордима, али и о проблемима и губицима због елементарних непогода. Информишемо пољопривреднике о савременим технологијама, савјетујемо како да побољшају и унаприједе производњу. Ову мисију наставићемо и убудуће.
24. године емисије СНОП - Фото: РТРС
24. године емисије СНОПФото: РТРС

Термин емитовања се мијењао, али садржај и порука емисије остали су исти-едуковати пољопривреднике, указати на грешке и пропусте, савјетовати, похвалити и истаћи оне који су са десет прстију мукотрпним радом на необрађеном земљишту засновали производњу и из године у годину је проширују.

Анкетирани гледаоци из Шамца кажу како је "Сноп" поучна емисија са савјетима стручњака из разних области јер сама емисија са лица мјеста доноси стварне информације о томе како пољопривредници на селу имају позитивна али и негативна искуства у областима којима се баве.

Гледаоци у Требињу сматрају да су теме које се обрађују у емисији врло афирмативне и због тога они добијају вољу да се почну бавити некима од облика производње. Они прате напретке, како у ратарству, тако и у областима сточарства.

Љубиша Алемпић, предсједник Удружења малинара "Воламет" Бртатунца, Сребренице и Милића каже да програм који се емитује у оквиру ове емисије обухвата све обвласти пољопривредне произвдње, као и да је он садржајан, разноврстан и увијек актуелан.

И анкетирани гледаоци у Градишци рекли су да су задовољни "Снопом" јер је изузетно занимљива за сва занимања.

Протеклих година они који су дио емисије сарађивали су и с научним институцијама, а велику помоћ имају и од ресорног министарства. На 24. рођендан ове недјеље емитује се 851. емисија.

"Афирмишемо пољопривреду и село, успјешне пољопривреднике, добру праксу и занимљиву производњу, биљежимо и актуелна догађања у аграру. Информишемо о новим технологијама и труидмо се да у свакој емисији имамо савјете стручњака",рекла је Споменка Ђурђевић, аутор и водитељ емисије "Сноп".

"У протекле 24 године, захваљујући новинарима и дописницима, разговарали смо са десетинама хиљада пољопривредника широм Српске, емитовали смо више од 15.000 прича-с њиве, из пластеника, фарми, винограда, пчелињака. Уз пољопривреднике остајемо и убудуће", завршава Ђурђевићева.