latinica  ћирилица
26/02/2017 |  12:48 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Вишеград: Одржана прва сједница Скупштине Ронилачког савеза Српске

Прва сједница Скупштине Ронилачког савеза Републике Српске, која је окупила чланове савеза из Вишеграда, Бањалуке, Бијељине и Градишке, одржана је јуче у Дому културе у Вишеграду.
Прва сједница Скупштина Ронилачког савеза РС - Фото: СРНА
Прва сједница Скупштина Ронилачког савеза РСФото: СРНА

Ронилачки клуб Вишеград организовао је изложбу подводних фотографија, те приказао подводни филм у биоскопу "Доли Бел" у Андрићграду.

Предсједник Ронилачког савеза Републике Српске Игор Гајић рекао је након сједнице да апелује да се дође до новог закона о спорту или да им буде омогућено рјешење како би се бавили спортом и туристичким роњењем".

- У складу са потребама шире друштвене заједнице, донијели смо закључак да приступимо оснивању спасилачке ронилачке службе - навео је Гајић.

Предсједник Ронилачког клуба Вишеград Небојша Ковач рекао је да је циљ промоција ронилачког спорта у Вишеграду и најавио да је у оквиру клуба планирано да се оснује школа пливања и школа роњења за младе суграђане.

Учеснике је у Градској кући у Андрићграду примио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је изразио задовољство што се ронилачки спорт развија и у Вишеграду и истакао да ће општина, у складу са могућностима, помоћи локални ронилачки клуб.

Он је додао да Вишеград, као општина на два акумулациона језера, може понудити добре услове за бављење овим спортом.

Извор: СРНА