latinica  ћирилица
26/02/2017 |  14:45 | Аутор: РТРС

Црнадак: Писма ће у најкраћем року бити прослијеђена у Предсједништво

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је Срни да су у петак у Амбасаду БиХ стигла писма Међународног суда правде у Хагу за три члана Предсједништва БиХ, те да ће у најкраћем року бити прослијеђена у Предсједништво.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

- Садржај писама не знам, јер су коверте затворене. Изричит налог предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића био је да се због недавних догађаја са Амбасадом у Хагу те коверте упуте затворене у Предсједништво - изјавио је Црнадак.

Он је рекао да очекује да у складу са дипломатском процедуром, када је ријеч о оваквим пошиљкама, то већ сутра, најкасније у уторак, буде у сједишту Министарства гдје ће службеници урадити неопходан посао.

Он сматра веома занимљивим то што је Међународни суд правде у Хагу одлучио да посебно пише тројици чланова Предсједништва, а не Предсједништву као институцији, али није желио да спекулише шта би могао да буде садржај писама.

Црнадак је нагласио да не зна да ли су ова три писма упућена члановима Предсједништва повезана са његовим писмом.

Он очекује да Међународни суд правде у Хагу уважи то да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о покретању ревизије иако је имало на дневном реду, као и да није донијело одлуку о именовању агента за подношење ревизије тако да је веома проблематичан легитимитет особе која се представила у Хагу као агент, као и то да су два члана Предсједништва, од укупно три, изричито против ревизије.

- Само могу рећи да очекујем да ове три чињенице Суд у Хагу уважени - закључио је Црнадак.

Извор: СРНА