latinica  ћирилица
26/02/2017 |  15:10 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Дачић: Писмо Међународног суда правде одраз опште конфузије

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да није упознат о садржају писма које је Међународни суд правде упутио члановима Предсједништва БиХ у вези са захтјевом за ревизију пресуде против Србије, оцијенивши да је то одраз опште конфузије.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

"Вјероватно се и они /Међународни суд правде/ питају ко шта хоће у БиХ и да ли је то што је поднесено правно ваљано или није", рекао је Дачић новинарма у Прокупљу, гдје је присуствовао обиљежавању 100 година од Топличког устанка.

Он је оцијенио да је то још један доказ да је ријеч о промашеној теми, те поновио да сматра да је захтјев за ревизијом опасан потез.

Дачић је рекао да је невјероватно како неки народи желе да Србе, који су кроз цијелу историју страдали, прикажу као геноцидан.

Он је поручио да Србија неће дозоволити оно што се покушава - да неко терет злочина без икаквог правног основа пребаци на њену страну. "Срби су увијек кроз историју били жртве, никада мучитељи", рекао је Дачић.

Он је додао да и Међународни суд правде сада размишља о томе шта му је чинити, па тражи додатна изјашњења.

"Размишљају они о правним консеквенцама и посљедицама ако прихвате такву незакониту ревизију која је и те како штетна за Србију", рекао је Дачић.

Извор: Срна