latinica  ћирилица
26/02/2017 |  19:07 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Снежана Пухало, авионом Владе, превезена на лијечење у Падову (ВИДЕО)

Снежана Пухало превезена је, авионом Владе, на лијечење у Падову, гдје би требало да јој буде трансплантирана јетра. За скупо лијечење сав новац још није обезбијеђен. Након синоћњег прилога, у нашу редакцију већ су почели стизати позиви.
Снежана Пухало - Фото: РТРС
Снежана ПухалоФото: РТРС

У децембру прошле године појавили су се први симптоми, а већ у јануару љекари београдске ВМА констатовали су Вилсонову болест, од које је Снежани страдала јетра. Данас је, након дуге и строге изолације, први пут закорачила изван собе фочанске болнице.

"Желим да се захвалим свима који су помогли и који то намјеравају. Посебно се захваљујем начелници Калиновика Милеви Комленовић", рекла је кроз сузе Снежана пред полазак.

Храбра студенткиња вјерује у оздрављење. С њом у Падову кренуо је и брат Милан који ће јој бити велика.

О новцу је најтеже говорити часној и скромној породици Пухало. Тешко им је тражити помоћ, а најмање 85 хиљада евра биће потребно за боравак у болници, лијекове, постоперативни третман...



"Имам потврду да ће финансијска помоћ стићи из кабинета предсједника Републике, а назнаке стижу и из кабинета члана Предсједништва из РС. Одређени број грађана, општине, људи, зову и питају до када је рок за помоћ. Морам истаћи да је највећи донатор ИФТ хидроелектрана Улог, наш концесионар која је уплатила 20 хиљада марака", нагласила је начелница Комленовић.

Преносимо Снежанине ријечи, јер сузе су је спријечиле да сама захвали љекарима и особљу фочанске болнице, као и предсједнику, захваљујући коме, први пут лети авионом. Други пут, очекујемо, да нам долети здрава.

Од 1. марта биће активиран МТЕЛ-ов хуманитарни број 1415, а на име Снежане Пухало у НЛБ банци отворени су рачуни.

Рачуни отворени код НЛБ банке а.д. Бањалука

562-006-81086626-27 (КМ)

ИБАН: БА 395620068137887951 /СWИФТ БИЦ РАЗББА22 /девизни рачун/ на име Снежана Пухало.