latinica  ћирилица
27/02/2017 |  08:00 ⇒ 08:02 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почиње Агрорес 2017

У Бањалуци ће данас почиње Шести међународни симпозијум - АгроРеС 2017 и 22. Савјетовање инжењера пољопривреде Републике Српске.
АНУРС - Фото: РТРС
АНУРСФото: РТРС

На симпозијуму ће бити презентовано око 130 радова из више од 20 земаља, а биће одржан и низ предавања и представљања резултата научних истраживања из области пољопривредних наука.

Планиран је и округли сто о квалитету сертификованих производа као ефикасног алата за рурални развој и одрживу пољопривреду.

Симпозијум ће бити отворен у великој сали Академије наука и умјетности Републике Српске у 12.45 часова, а требало би да му присуствују челни људи Универзитета у Бањалуци, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, Министарства науке и технологије, града Бањалука и бројни учесници из земље и иностранства.

Радни дио симпозијума биће одржан у просторијама Пољопривредног факултета у уторак, 28. фебруара, и сриједу, 1. марта, саопштила је предсједник Организационог одбора Симпозијума Гордана Ђурић.

Најављено је и да ће 22. Савјетовање инжењера пољопривреде Републике Српске бити одржано у уторак и сриједу, 28. фебруара и 1. марта, у просторијама Пољопривредног факултета, а програмом рада предвиђена су предавања представника акадамске заједнице и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске о актуелним темама из области биљне и сточарске производње.

Шести међународни симпозијум - АгроРеС 2017 и 22. Савјетовање инжењера пољопривреде Републике Српске трајаће до четвртка, 2. марта.

Извор: Срна