latinica  ћирилица
27/02/2017 |  08:25 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Дабл-дабл Јокића уз проблем са шутом

Никола Јокић остварио је нови дабл-дабл у НБА лиги, али су његови Денвер Нагетси поражени од Мемфис Гризлиса 105:98 код куће.
Никола Јокић (фото:hotsport.rs) -
Никола Јокић (фото:hotsport.rs)

Српски кошаркаш је постигао десет поена погодивши пет од 11 шутева из игре (0/2 за три), те имао 11 скокова, шест асистенција, уз по украдену лопту и блокаду, те двије изгубљене лопте.

"Нисмо играли у нашем стилу, натјерали су нас да играмо њихов. Ако наставимо да играмо овако нећемо добити много утакмица, морамо бити бољи. Много бољи", рекао је Јокић.

Јокић је одиграо знатно боље него прије неколико дана у првом мечу након Ол-стар викенда послије кога је изјавио да се осјећао "исцјеђено".

"Велики играчи и велики тимови пронађу начин да се боре и пронађу резервну снагу па буду спремни за плеј-оф. Надам се та то могу и моји момци", рекао је тренер Денвера Мајк Мелоун.

Нагетси нису имали рјешења за трио Конли-Гасол-Рендолф који је предводио Гризлисе са 74 поена до 35. побједе у сезони.

Мајк Конли је убацио 31 поен (9/16) уз пет асистенција, Марк Гасол је додао 23 уз шест проигравања и пет скокова, док је Зек Рендолф постигао 20 поена и имао 11 ухваћених лопти.

Најефикаснији код Нагетса био је Данило Галинари са 24 поена (6/16), 19 је постигао Гери Херис, 14 је убацио Вилсон Чендлер уз девет скокова и шест асистенција, 12 је постигао Џамир Нелсон, а 11 Џамал Мареј.

Извор: Б92