latinica  ћирилица
27/02/2017 |  09:43 | Аутор: РТРС

Капетан Драган: Доказаћу да сам невин

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, изјавио је да ће изнијети довољно доказа да није био умијешан у ратне злочине о којима говори оптужница коју је против њега подигла Хрватска.
Капетан Драган Васиљковић (Фото: cdm.me) -
Капетан Драган Васиљковић (Фото: cdm.me)

"Најзадовољнији сам што се у току досадашњег судског поступка видело да ме сведоци оптужбе не терете онако као је то приказаано у јавности. Сада су на реду моји сведоци", изјавио је Васиљковић за београдске "Вечерње новости".

У изјави прослијеђеној посредством његовог адвоката Слађане Чанковић, Васиљковић је додао да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, али му због прегледа обимне документације, проблем представља то што му није дозвољено да користи компјутер у затвору.

Адвокат Чолаковић наводи да је притисак јавности био највећи проблем током суђења и изражава увјерење да ће до краја суђења бити јасно какву је улогу имао Васиљковић у догађајима које спомиње оптужница.

Васиљковићев адвокатски тим за сада не помиње колико ће свједока одбране бити, а очекује се да ће на суду бити приказан и видео-материјал.

Одбрана ће са испитивањем свједока почети у априлу или најкасније мају, а тешко је прогнозирати када ће бити изречена пресуда, наводи лист.

Извор: Срна