latinica  ћирилица
27/02/2017 |  09:55 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Савановић и Вучковић: Донесена одлука о куповини пословног простора Фонду (ВИДЕО)

Управни одбор /УО/ Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске, уз сагласност Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске, донио је данас одлуку о куповини пословног простора за потребе овог фонда.
Приједор: Савановић - Вучковић, састанак - Фото: РТРС
Приједор: Савановић - Вучковић, састанакФото: РТРС

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да слиједи процедура избора најповољнијег понуђача.

"Мислим да ће остати овај простор гдје су сада, зато што је најповољнији по квадратури и што је сасвим разумљиво и ради цијене самог простора, а и ради тога што грађани Приједора, а и шире околине, већ знају да је ту та јавна установа смјештена", рекао је Савановић новинарима у Приједору.

На данашњој сједници УО Фонда усвојен је извјештај о пословању за 2016. и план рада за 2017. годину.

"Сходно својим резултатима, улози у друштву и позитивном пословању, мислим да су били дуго подстанари, тим више што су штедњом издвојили своја средства и та средства су акумулирана на посебном рачуну", додао је Савановић.

Директор Фонда Ранко Вучковић рекао је да и Фонд и град Приједор заслужују да ова институција има властити простор.

"Располажемо властитим средствима, не задужујемо се кредитно, Фонд је штедио у протеклих 10 година средства за куповину простора и, највјероватније, ћемо се задржати у постојећем простору", навео је Вучковић.

Он је додао да је именована комисија која ће разрадити техничке детаље и предочити их Управном одбору.

"Оријентационо, то је неких 300 до 350 квадрата, а у новцу око пола милиона марака", прецизирао је Вучковић.