latinica  ћирилица
27/02/2017 |  11:50 | Аутор: РТРС

Девет фирми из Српске заинтересовано за сарадњу са "Фолксвагеном"

Представницима њемачке компаније "Фолксваген" представљени су пројекти које су предале фирме из Републике Српске заинтересоване за сарадњу са овом компанијом у области аутоиндустрије, рекао је данас директор Сектора гранских удружења у Привредној комори Републике Српске Перо Ћорић.

"Овим је завршен неки први драфт и сада иде друга фаза у којој постоји захтјев за неким додатним, ужим подацима", рекао је Ћорић, додајући да је са представницима "Фолксвагена" раније посјетио девет фирми из Српске којима је представљено које услове треба да задовољавају, какве стандарде и технологије и у којем правцу теба ићи њихова даља припрема.

Он је навео да је ријеч о фирмама "Космос", "Нови Јелшинград", "ВИС" и "Елас" из Бањалуке, те "СЕП" и "Орао" из Бијељине, "Сим техник" из Котор Вароша, "ТПЕ" из Лакташа и "Мрежа нетворк" из Дервенте.

"Аутоиндустрија је широк појам, даје велике могућности фирмама, јер укључује у себе на хиљаде коопераната и улазак у послове у овој области није активност од данас до сутра, већ мукотрпан процес", додао је Ћорић.

Он је навео да је аутоиндустрија једна од најјачих индустријских грана и да се може рећи да је ономе, ко се укључи у ту област, будућност загарантована.

Ћорић је додао да ће и даље радити са фирмама како би видјели које ће од њих имати интереса да раде за аутоиндустрију.

Извор: СРНА