latinica  ћирилица
27/02/2017 |  12:02 ⇒ 22:11 | Аутор: РТРС

Добој: "Ветерани Републике Српске" најавили тужбу против Обрена Петровића (ВИДЕО)

Представници Градског одбора Удружења "Ветерани Републике Српске" Добој најавили су да ће против градоначелника Обрена Петровића покренути тужбу за клевету, због његових изјава пред Судом БиХ "да су Срби извршили злочин у Добоју".
Добој - Ветерани РС испред Градске управе - Фото: СРНА
Добој - Ветерани РС испред Градске управеФото: СРНА

Удружење је од одборника Скупштине града затражило да на данашњој сједници Петровићу поставе одборничко питање "с којим правом и у чије име као свједок Тужилаштва пред Судом БиХ тврди да су Срби у Добоју починили ратни злочин", а уколико се то не деси најављују блокаду рада Скупштине.

Предсједник Градског одбора удружења Сретко Букејловић појаснио је новинарима да су се на тај чин одлучили, јер Петровић упорно избјегава сусрет, укључујући данашњи.

"Уколико одборници не желе или не смију да му поставе такво питање, не могу нас представљати, те најављујемо да ћемо тражити све законом дозвољене начине да блокирамо рад Скупштине, већ од наредне сједнице", најавио је Букејловић.

Букејловић је упутио захтјев одборницима да у дневни ред данашње сједнице уврсте и иницијативу за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим борцима у одбрани Добоја током одбрамбено-отаџбинског рата у Градском парку.

У делегацији Удружења "Ветерани Републике Српске", која је данас дошла испред Градске управе у намјери да са градоначелником разговара о борачкој проблематици, био је и предсједник Скупштине Удружења Драган Савић.

Он је истакао да је Добој локална заједница у Републици Српској у којој се најмање чује глас бораца.

Градски одбор удружења у уторак, 21. фебруара, најавио је да ће данас у 10.30 часова са делегацијом доћи у Градску управу, како би са градоначелником Петровићем разговарали о борачкој проблематици.

У отвореном писму од Петровића су затражили разговор о двије теме – однос према "Ветеранима Републике Српске" удружењу од јавног интереса за Српску, те о његовој улози као свједока Тужилаштва пред Судом БиХ и изјави "да су Срби извршили злочин у Добоју".

Од Петровића су намјеравали да траже и одговор на питање "због чега се не приступа изградњи централног споменика погинулим борцима у одбрани Добоја током одбрамбено-отаџбинског рата.

Извор: Срна