latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:11 | Аутор: РТРС

Гранична полиција БиХ: Шест лица ухапшено на граничним прелазима

Припадници Граничне полиције БиХ током викенда на граничним прелазима лишили су слободе шест лица на основу расписаних потрага, саопштено је данас из Граничне полиције.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Службеници Јединице граничне полиције Аеродрома Сарајево на лету из Београда лишили су слободе Д.Б, држављанина БиХ и Хрватске, за којег је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Кисељаку због тешких кривичних дјела против безбједности јавног саобраћаја.

На граничном прелазу Орашје при уласку у БиХ слободе је лишен С.Д, којег потражује Општински суд у Лукавцу због крађе.

Службеници Граничне полиције приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Делеуша лишили су слободе држављанина БиХ Б.Д. јер је утврђено да га потражује Основни суд у Добоју због кривичног дјела лака тјелесна повреда.

На граничном прелазу Рача приликом уласка у БиХ слободе је лишен С.Г, након што је установљено да га потражује Основни суд у Дервенти због кривичног дјела полно насиље над дјететом.

Држављанин БиХ Ј.С. слободе је лишен на Аеродрому Тузла, по доласку летом из Франкфурта, јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Тузли због кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге и разбојништво.

На граничном прелазу Градишка при уласку у БиХ слободе је лишен М.Б, за којег је установљено да га потражује Општински суд у Коњицу због кривичног дјела тешка тјелесна повреда.

Ухапшена лица предата су надлежним судским полицијама.

Извор: СРНА