latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:31 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Угљевик- одборници подржали одлуку о постављању бисте пуковнику Јовићу

Одборници Скупштине општине Угљевик једногласно су данас подржали Приједлог одлуке о постављању спомен-бисте пуковнику Милану Јовићу на Тргу Драже Михаиловића у Угљевику.
СО Угљевик - Фото: СРНА
СО УгљевикФото: СРНА

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је значај и немјерљив допринос пуковника Јовића у очувању слободе на овим просторима.

"Донесена је одлука о постављењу спомен-бисте пуковнику Милану Јовићу у центру Угљевика, а овај херој рата то, свакако, заслужује", рекао је Перић.

Одборници су данас именовали два вршиоца дужности начелника одјељења за општу управу општине Угљевик и одјељења друштвене дјелатности, Дарка Милановића и Бошка Лукића.

Скупштина општина Угљевик усвојила је Приједлог одлуке о измјени Одлуке о утврђивању висине одборничке накнаде одборника и накнада радних тијела Скупштине општине Угљевик у којој се одборничка накнада утврђује у висини од 50 одсто просјечне нето плате исплаћене општинској управи за претходну годину.

На данашњој сједници усвојени су Приједлог одлуке о утврђивању мјерила и критеријума за одређивање локалних путева и улица у насељу на подручју општине Угљевик, Приједлог одлуке о накнадама за рад чланова општинске Изборне комисије, те приједлоге одлука о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора ЈУ Центра за социјални рад Угљевик и секретара Скупштине општине Угљевик.

Одборници су данас усвојили и информације о стању здравствене заштите на подручју општине Угљевик, информацију о извршењу програма јесење сјетве у 2016. години, те информацију о стању јавне расвјете.

Извор: СРНА