latinica  ћирилица
27/02/2017 |  14:08 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Ухапшен полицијски службеник због злоупотребе службеног положаја

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, у сарадњи са Центром јавне безбједности Зворник, ухапсили су лице чији су иницијали Н.С. из Зворника због постојања основа сумње да је као полицијски службеник овог центра починио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и фалсификовање или уништавање службене исправе.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је лице Н.С. лишено слободе 24. фебруара и да је против њега поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бијељина о откривању наведених кривичних дјела, а Основни суд у Зворнику одредио му је мјеру једномјесечног притвора.

"У оквиру истраге Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске и ЦЈБ Зворник, утврђено је да је Н.С. злоупотријебио службени положај на начин да је од више безбједносно интересантних лица узимао новац, а за узврат у Регистру новчаних казни и прекршајним евиденцијама које користи МУП извршио фалсификовање одређених чињеница којима је омогућио да лица за које је вршио те исправке, буду избрисана из евиденција као дужници Буџета Републике Српске за претходно неплаћене прекршајне налоге", појаснила је Миљановићева.

Она је додала да је против полицијског службеника С.Н. покренут дисциплински поступак и донесено је рјешење о суспензији.

Извор: СРНА