latinica  ћирилица
27/02/2017 |  15:58 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Вишеград: Одборници СДС-а, ПДП-а и НДП-а физички блокирали рад СО (ВИДЕО)

Одборници СДС-а, ПДП-а, и НДП-а који представљају опозицију у Вишеграду физички су блокирали рад Скупштине општине. Захтијевали су смјену актуелног предсједника скупштине Билала Мемишевића из СДА-а, због ревизије пресуде против Србије. Након што је Комисија за именовања утврдила да Мемишевић ниједним поступком није прекршио Пословник о раду, одборници опозиције су тражили да се расправља о мишљењу Комисије.
СО Вишеград - Фото: РТРС
СО ВишеградФото: РТРС

Након што им није удовољено они су више од два сата блокирали скупштинску говорницу, и бурним аплаузима спријечавали да се сједница настави.

Засиједање ја настављено када је опозиција напустила скупштинску салу.

"Блокирали смо рад. То нам није била намјера, јер смо имали нормалан приједлог за смјену председника СО, поднијет као захтјев Статута општине Вишеград и Пословник. Међутим перфридном игром предсједник није дозволио да се врши расправа о извјештају Комисије. Они тврде да није по пословнику, ми тврдимо да јесте, али предсједник Скупштине не дозвољава да кажемо нешто по том питању", рекао је  Александар Фулурија, одборник НДП-а.

"Жао ми је што губимо драгоцјено вријеме јер општина Вишеград заслужује напредак, али са оваквом опозицијом, напретка у скорије вријеме неће бити. Жао ми је што се овако понашају, ово је неприкладно за сваког од њих", закључио је Младен Ђуревић, начелник општине Вишеград.