latinica  ћирилица
27/02/2017 |  17:14 | Аутор: РТРС

Разријешен директор Дома здравља Братунац Снежана Стојановић

Одборници Скупштине општине Братунац разријешили су данас дужности директора братуначког Дома здравља Снежану Стојановић из ПДП-а и за вршиоца дужности директора именовали Жељку Вујић из ДНС-а.
Братунац - Сједница Скупштине општине - Фото: РТРС
Братунац - Сједница Скупштине општинеФото: РТРС

Оваква одлука донесена је упркос упозорењима опозиције да није истекао мандат директору Дома здравља и да га не могу смјењивати без извјештаја о његовом раду и раду ове здравствене установе.

Одборници су на данашњој сједници разријешили вршиоце дужности директора Дјечијег обданишта "Радост" Јадранку Магазин и Центра за социјални рад Чеду Павловића.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Славица Јовановић тврди, на основу података из скупштинског материјала, да су они више од шест година обављали дужност директора у тим установама, као вршиоци дужности.

За вршиоца дужности директора у обданишту "Радост" именована је Ивана Јеж из ДНС-а, а Центра за социјални рад Нада Симић из СНС-а, уз констатацију да ће бити расписан јавни позив за избор директора ових установа.

Одборници опозиције противили су се овим смјенама прије разматрања извјештаја о раду и пословању тих установа и упозоравали да ће незаконите смјене довести до судских спорова и трошкова, као што се већ дешавало.

Након кадровских питања, одборници скупштинске већине усвојили су неколико техничких одлука без вођења дискусије међу којима и одлуку о приступању измјени регулационог плана урбаног дијела Братунца.

Неколико тачака дневног реда, које су биле најављене за ову сједницу, одгођено је за наредну.

Извор: Срна