latinica  ћирилица
27/02/2017 |  18:29 | Аутор: РТРС

Није усвојен извјештај о раду бившег начелника Вишеграда

Скупштина општине Вишеград није данас усвојила извјештај о раду бившег начелника Славише Мишковића и општинске управе за прошлу годину.
Вишеград - Фото: РТРС
ВишеградФото: РТРС

Највише замјерки на рад бившег начелника општине изнијели су одборници СНСД-а због, како су навели, незаконитих радњи, сумњивих тендера, ненамјенског трошења буџетских средстава, те различитих злоупотреба.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић каже да су гласали против извјештаја о раду начелника јер је бивша власт активности спроводила без сагласности Скупштине општине.

"Многе радње су, нажалост, урађене нелегално и често без сагласности Скупштине општине. Од мањих, као што је одлазак на митинг у Бањалуку о трошку општине, а позвали су се на екскурзију ученика, до најкрупнијих, као што су почетак радова без адекватне документације, а све без позитивних ефеката за развој Вишеграда", рекао је Андрић.

Он је истакао да су бројне одлуке спроведене без потребне документације и тендера.

На данашњој сједници донесена је одлука да стипендију за ову школску годину добију сви студенти који су конкурисали, а испуњавају услове конкурса.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се на конкурс пријавио 71 кандидат, те да су, првобитном одлуком Одјељења за привреду, стипендије додијељена за 44 студента, а данашњом одлуком за преосталих 27 који испуњавају услове.

Он је појаснио да ће студенти који су остали "испод црте" добити мањи износ стипендије.

Ђуревић је додао да је данас донесена и одлука о реконструкцији главне градске улице, те да су именовани начелници свих одјељења општинске управе.

Осам одборника опозиционих странака поднијело је данас приједлог за смјену предсједника Скупштине општине Билала Мемишевића "јер је он члан Главног одбора СДА - станке чији је лидер Бакир Изетбеговић поднио захтјев за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби против Србије".

Приједлог није прихваћен уз образложење Комисије за именовање да овај захтјев није у складу са скупштинским Статутом и Пословником.

Мемишевић каже да опозиција може дискутовати само ако се њихова дискусија односи на тачку која је на дневном реду.

Замјеник шефа Клуба одборника НДП-ПДП Александар Фулурија рекао је да предсједник Скупштине општине није дозволио да се расправља о мишљењу Комисије, а да опозиција има право на дискусију и да ради у складу са Пословником и Статутом.

Извор: Срна