latinica  ћирилица
01/03/2017 |  10:44 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Изетбеговић: Размислићу хоћу ли доћи на Иванићеве консултације

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао једанас да ће размислити хоће ли доћи на сутрашње консултације Предсједништва које је сазвао предсједавајући Младен Иванић.
Бакир Изетбеговић - Фото: dnevni avaz
Бакир ИзетбеговићФото: dnevni avaz

Констатовао је да ће Иванић морати боље да припреми сједницу него ону која се одржала прошле седмице.

“Господин Човић је и даље става да неће да прегласава, али то ће морати учинити. Ја нећу гласати против претходне одлуке Предсједништва из 2002. године, а то је да је Софтић агент БиХ“, рекао је Изетбеговић.

Коментаришући дипломатски инцидент, односно отварање поште Младена Иванића, Изетбеговић је рекао да не зна откуд некоме идеја да у овако осјетљивом тренутку то чини. Истиче да је и његово писмо отворено, али он је захтијевао да му амбасадорка БиХ у Холандији отвори писмо, те не зна зашто би то неко урадио и са Ивановићевим писмом.

Изетбеговић је констатовао да Иванић сада ради оно за ста је њега оптуживао, а то је да дјелује ванинституционало и против Устава проглашавајући се као “суверен“, јер он то није. Сва тројица чланова Предсједништва морају стајати иза тог писма које је Иванић упутио, сматра Изетбеговић.

Казао је да ће према Хагу највјероватрије отићи три писма и да не вјерује у могућност консензуса.

Извор: Независне новине