latinica  ћирилица
01/03/2017 |  14:47 | Аутор: РТРС

Сањин Сефић негирао кривицу

Сањин Сефић, осумњичен за убиство студенткиња Селме Агић и Едите Малкоч, данас је пред Кантоналним судом у Сарајеву негирао кривицу, изјавио је Сефићев адвокат Керим Челик.
Сањин Сефић - Фото: klix.ba
Сањин СефићФото: klix.ba

Челик је навео да су се осумњичени Сефићеви помагачи Дино Алић, Амар Салиховић, те његова сестра Сара Сефић изјаснили да нису криви за овај трагични случај.

Четврти осумњичени помагач Сауд Нишић није присуствовао суђењу јер није на вријеме добио позив на суђење, потврдио је Челик за федеране медије.

Сефића Тужилаштво терети да је 10. октобра прошле године у вечерњим часовима у Улици Змаја од Босне у Сарајеву, возећи аутомобил "голф шест", брзином од око 105 километара на час и притом прошавши кроз црвено свјетло на семафору, усмртио Селму Агић и Едиту Малкоч, након чега се удаљио са мјеста несреће.

Његовој сестри Сари Сефић, Дини Алићу и Амару Салиховићу ставља се на терет да су исту ноћ помогли Сањину Сефићу да побјегне из БиХ, тако што су га превезли до граничног прелаза Увац, а Сауду Нишићу да им је помогао након извршења кривичног дјела.

Сефић је ухапшен 12. октобра у Новом Саду и више од два мјесеца се налазио у екстрадиционом притвору у овом граду.

Изручен је БиХ 9. јануара ове године. Кантонални суд у Сарајеву 3. фебруара продужио је Сефићу притвор за два мјесеца на захтјев Тужилаштва Кантона Сарајево.

Извор: Срна