latinica  ћирилица
01/03/2017 |  15:05 ⇒ 19:15 | Аутор: РТРС

Међународни дан Цивилне заштите (ВИДЕО)

Поводом 1. марта, Међунардног дана цивилне заштите и дана заштите и спасавања, управа Цивилне заштите Републике Српске у Источном Сарајеву приредила је изложбу материјално- техничких средстава и опреме. Том приликом је изведена показна вјежба "Спасилац 2017".
Међународни дан Цивилне заштите - Фото: РТРС
Међународни дан Цивилне заштитеФото: РТРС

Да су спремни да интервенишу и у најзахтјевнијим ситуацијама, припадници Цивилне заштите показали су и током данашње вјежбе у Источном Сарајеву.

И Горска скужба спасавања је увијек била спремна да и у најтежим условима одговори задацима. Показали су своју храброст и за вријеме поплава 2014. Тврде да су три године након тога умногоме спремнији и искуснији.

- Можемо одговорити много боље и доста успјешније него 2014. Од тада до данас је набављенљ много квалитетнија опрема док су све службе и БиХ много више повезаније, каже Нанад Иконић, начекник Горске службе спасавања Републике Српске.

Цивилна заштита Републике Српске је годинама радила на оспособљавању кадрова и материјалног опремања да би у свакој прилици могли одговорити изазовима.

- Доказ за то су и два спасилачка тима које Влада може у сваком тренутку послати на инетрвенцију, како на простору Српске, тако и ван простора Републике. У току је формирање још једног тима, наводи в.д. директора Републичке цивилне заштите, Миле Међед.

Поводом дана Цивилне заштите Републике Српске појединцима су уручена признања.