latinica  ћирилица
01/03/2017 |  18:55 | Аутор: РТРС

Малешевић: Важна реализација програма припреме за школу

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас Срни да ће програм припреме пред полазак у школу у овој години у који је укључено 4.400 дјеце бити реализован у 36 предшколских установа и 72 основне школе у Српској.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

"Реализација програма почиње данас и трајаће до 31. маја. Овај програм је веома значајан, посебно у срединама гдје немамо предшколске установе, а његов циљ јесте социјализација дјеце", рекао је Малешевић након што је посјетио бањалучки вртић "Колибри" поводом почетка реализације програма.

Он каже да је у предшколски програм укључено 45 одсто од укупног броја дјеце која би у септембру требало да крену у први разред основне школе.

"Важно је што ће у реализацији овог програма бити укључено 170 васпитача, наставника и педагога који су тренутно без посла", додао је Малешевић.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић навела је да је 551 дијете из Бањалуке, укључено у програм припреме пред полазак у школу.

"Дјеца која су укључена у овај програм биће адекватно припремљена за основно образовање. Стручне службе ће нам бити на располагању уколико буду уочени одређени проблеми код дјеце", додала је Куртиновићева.

Извор: СРНА