latinica  ћирилица
03/03/2017 |  20:29 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Ђокић: Изетбеговић и СДА произвели највећу кризу у БиХ до сада

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је у Дервенти да су Бакир Изетбеговић и његова СДА произвели највећу политичку кризу у БиХ и крајње неодговорним понашањем довели у питање све позитивно што је изграђено у протеклих 20 година.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- Посљедице те кризе су видљиве и тешко су погодиле Републику Српску и све Србе. Такви поступци већ су произвели посљедице према Србији - рекао је Ђокић у Дервенти, гдје је присуствовао обиљежавању 23 године постојања Општинског одбора СП-а у Дервенти и свечаности поводом 8. марта - Међународног дана жена.

Ђокић је истакао да је много труда уложено да људи у БиХ живе стабилније и мирније.

- Изетбеговић је све то угрозио једним потезом. Народна скупштина Републике Српске и наше институције реаговале су на такву политику - на искључивост, самовољу и узурпацију власти - нагласио је Ђокић.

Он је додао да су сада на потезу људи који представљају Српску и српски народ у заједничким институцијама БиХ.

- На њима је да се опредијеле да ли су за политику Републике Српске и да ли ће поштовати закључке и ставове Народне скупштине или ће им бити ближа Изетбеговићева политика и самовоља - поручио је Ђокић.

Он је рекао да ће СП и даље бранити интересе Републике Српске, као што је чинила до сада.

Ђокић је похвалио рад Општинског одбора СП Дервента и навео да повјерење грађана у ову партију расте од избора до избора.

- Све вријеме је СП учествовала у изградњи Дервенте и побољшању услова живота свих грађана. Поносни смо на резултате које смо постигли на обнови и изградњи Дервенте. Заједно са начелником општине и администрацијом радимо на бројним активностима даљег развоја и побољшања живота у општини - истакао је Ђокић.

Предсједник Општинског одбора СП Дервента Душан Рашић нагласио је да је ова партија од 1997. године парламентарна странка, те да има представнике и на локалном нивоу.

- Успјели смо да опстанемо и одолимо расколима које смо имали, али и да дамо значајан допринос развоју и изградњи општине - навео је Рашић.

Вечерашњој свечаности присуствовали су представници СНСД-а и ДНС-а, замјеник начелника општине Дервента Синиша Јефтић, предсједник локалне скупштине Маријан Кљајић, народни посланици СНСД-а Игор Жунић и Весна Јунгић, функционери партије Миленко Савановић, Далибор Стевић, Слободан Протић, Зденка Гојковић, Срђан Тодоровић и други гости.

Извор: СРНА