latinica  ћирилица
07/03/2017 |  12:58 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Додик-Вукићевић: Захтјев за ревизију усмјерен против свих Срба (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем.
Додик - Вукићевић (Фото: predsjednikrs.net) -
Додик - Вукићевић (Фото: predsjednikrs.net)

Додик и Вукићевић су оцијенили да је једнострани захтјев лидера СДА Бакира Изетбеговића за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије усмјерен против свих Срба, ма гдје се они налазили.

Додик је поновио да остаје привржен Дејтонском мировном споразуму.

" Захтјевом за ревизију пресуде злоупотребљава се БиХ у смислу међународне презентације. Оно што је свима јасно јесте да у тој БиХ Бакира Изетбеговића нема Срба и оно што забрињава је чињеница, бар што се мене тиче, да Међународни суд то већ није одбацио и да у том погледу се покушава направити нека камуфлажа која подразумева писања неких посебних писама. То у суштини одржава ову тему на медијском плану и већ прави озбиљне штете и Србима и Србији и Републици Српској и свима и то је оно што сам ја рекао амбасадору", рекао је Додик за РТРС.

Предсједник Српске је још једном поновио да једнострана злоупотреба БиХ мора да престане, истичући да "и у самој Србији морају да науче да БиХ није Бакир Изетбеговић".

Додик је за РТРС рекао да је са српским амбасадором разговарао и о потреби да се одржи нова сједница Владе Србије и Републике Српске, највјероватније након предсједничких избора у Србији.

Једна од тема била је и могуће гостовање Ансамбла ,,Коло'' у Источном Сарајеву.

"Ја сам прихватио да будем покровитељ, тако да ћемо негдје мислим у мају имати један концерт тог еминентног ансамбла, који је заиста врхунска прича за презентацију", рекао је Додик. 

Састанку је присуствовао и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.