latinica  ћирилица
08/03/2017 |  07:53 ⇒ 09:11 | Аутор: РТРС

Свечаности поводом обиљежавања 17 година Брчко дистрикта

Данас ће бити обиљежено седамнаест година од оснивања Брчко дистрикта, а свечаностима ће присуствовати и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Свечана академија поводом 17 година од оснивања дистрикта биће одржана у Дому културе у Брчком са почетком у 12.00 часова.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић присуствоваће на гробљу у брчанском насељу Грбавица парастосу погинулим борцима из овог мјеста и полагању вијенаца на спомен-обиљежје.

Парастос ће бити служен у 10.00 часова.

Свечаности у Брчко дистрикту присуствоваће и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, који ће се и обратити окупљенима.

Вигемарк ће са представницима власти разговарати о важној улози дистрикта у процесу европских интеграција БиХ.

Почетак састанка са градоначелником Синишом Милићем и његовим замјеником Антом Домићем заказан је за 9.00 часова.

У 10.00 часова Вигемарк ће се састати са предсједавајућим Скупштине Брчко дистрикта Есадом Кадрићем и потпредсједником Скупштине Ивом Филиповићем.

Вигемарк ће посјетити зграду за становање социјално угрожених породица, чију изградњу је финансирала ЕУ, а испред зграде у 11.00 часова планиране су изјаве за медије.

У Брчком ће поводом дана дистрикта боравити и новоименовани предсједавајући арбитар Арбитражног трибунала за Брчко Клинт Вилијамсон.

Током посјете Брчком предвиђено је да се Вилијамсон састане са градоначелником Синишом Милићем, његовим замјеником Антом Домићем, предсједавајућим Скупштине дистрикта Еседом Кадрићем, замјеником предсједавајућег Ивом Филиповићем и са арбитром за Брчко којег је именовала Република Српска Синишом Караном.

Извор: Срна