latinica  ћирилица
08/03/2017 |  08:45 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Овако је руски предсједник дамама честитао 8. март (ВИДЕО)

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је женама 8. март са стиховима Константина Балмонта.
Путин честита женама 8. март (Фото: sputniknews) -
Путин честита женама 8. март (Фото: sputniknews)

Шеф руске државе се обратио свим женама Русије са традицоналном честитком поводом међународног дана жена, нагласивши њежност, бригу и душевна ствојства Рускиња.

- Ви попуњавате све својом љепотом и животном енергијом, гријете га нежношћу и великодушношћу, стварате атмосферу топлине, гостопримства, хармоније. Код ваше бриге о дјеци и унуцима, о својој породици немате одмора. Ми често говоримо: како све успијевате? Међутим, главно је ми вас волимо и цијенимо - рекао је Путин.

Предсједник је нагласио да није чудно да су мушкарци вијековима посвећивали женама музику, стихове и подсјетио на стихове пјесника Константина Балмонта о женама, преноси "Спутњик".

“Жена је са нама када се рађамо,

Жена је са нама у нашем посљедњем часу,

Жена је наше знамење када се боримо,

Жена је радост када отворимо очи“.

- У жени тражимо и увијек налазимо све: и надахнуће и утјеху. Жена - извор нашег сопственог живота и њен наставак кроз дјецу. Међутим, и жене се надају на нашу мушку подршку. Ми ћемо се тога сјећати. И не само данас. Радићемо све да наше вољене буду окружене пажњом и бригом како би се често смијале - навео је руски лидер у својој честитки, пожеливши женама здравље, успјех, радост и срећу.

Извор: Спутњик