latinica  ћирилица
11/03/2017 |  15:22 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Додик: Дестабилизација у Македонији почела прије неколико година (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је дестабилизација Македоније почела још прије неколико година, када је око пет хиљада људи протестовало правећи атмосферу која је довела до данашње ситуације.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

 

"Након 10 дана владајућа партија довела је 70.000 људи на митинг подршке власти, али то није било довољно. То ме подсјећа на оно што смо ми имали као покушај прошле године када смо реаговали тако што смо рекли опозицији - ако ви организујете протесте и ми ћемо у исто вријеме, на истом мјесту", рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Он је поручио СДС-у да ће убудуће, када год најаве окупљања такве врсте, то урадити и власт у исто вријеме.

"Наш рецепт очувања стабилности се показао исправнијим. У Македонији је направљен пропуст и сада Македонија живи посљедице, а у Републици Српској, са свим проблемима које имамо, постоји политичка и институционална стабилност", рекао је Додик новинарима у Српцу.



Он је додао да није спорно да је региону потребна боља економија, те да Српска свакодневно ради на томе да у том погледу направи искорак.

"Глобално и регионално проблеми су такви какви јесу. И проблеми са Међународним монетарним фондом, које је проузроковала Федерација БиХ /ФБиХ/ и заједнички ниво БиХ, говоре да је један програм, који је требало да повећа стабилност, заустављен зато што ФБиХ и заједнички ниво нису испунили своје обавезе из писма намјере", нагласио је Додик.

Он је закључио да Република Српска настоји са неким другим партнерима да обезбиједи додатни економски искорак и да ће о томе јавност бити благовремено упозната.

Извор: Срна