latinica  ћирилица
15/03/2017 |  07:02 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Новак бољи од Делпа у Индијан Велсу (ВИДЕО)

Новак Ђоковић - Хуан Мартин дел Потро 2:1 (7:5, 4:6 6:1). Сјајан меч у Индијан Велсу и одлична игра Новака Ђоковића. Ноле је "протутњао" кроз трећи сет. Наредни противник му је Ник Киријос.
Новак Ђоковић - Хуан Мартин дел Потро - Фото: Screenshot/YouTube
Новак Ђоковић - Хуан Мартин дел ПотроФото: Screenshot/YouTube

Новак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро одиграли су сјајан меч у Индијан Велсу, али је српски тенисер, који је успио да остане фокусиран у сва три сета, добио меч захваљујући нешто мањем броју грешака.

Ђоковић је 13. пут савладао великог ривала у 17 мечева. Прва два сета почела су идентично - брејковима Дел Потра, а Ђоковић је послије почетне нервозе успио да преузме контролу над мечом и послије сјајног гема на сервис Аргентинца, добио први сет 7:5.

Други сет је почео на идентичаан начин - аргентински горостас одузео је два сервиса Ђоковићу, који, упркос серији сјајних поена (чак девет за редом) није успио да успостави резултатску равнотежу.

У трећем сету постојао је само један играч - Новак Ђоковић, који ће у наредном колу играти против Аустралијанца Ника Киријоса.

Други тенисер свијета тако ће имати прилику да се реваншира Кирјосу за скори пораз у Акапулку.

У осмини финала Индијан Велса гледаћемо и тениски класик, Федерера и Надала. Федерер је послије два тај-брејка савладао Американца Џонсона, док је Надал био бољи од Вердаска.

Мало изненађење је приредио Џек Сок, елиминисавши Бугарина Димитрова. Душан Лајовић ће вечерас покушати да избори прво четвртфинале на Мастерс турнирима.

Његов противник је Шпанац Пабло Карењо Буста, 23. играч свијета. Меч почиње од 19 часова.

Извор: РТРС, РТС