latinica  ћирилица
15/03/2017 |  08:30 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Свјетски дан права потрошача - "Наше је боље" (ВИДЕО)

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да становништво треба да буде у уској вези са надлежним институцијама које могу да заштите њихова права.
Дан потрошача - Фото: РТРС
Дан потрошачаФото: РТРС

Глухаковић је, поводом 15. марта, Свјетског дана права потрошача, које ресорно министарство обиљежава под мотом "Наше је боље", додао и да рад на уклањању сиве економије и купопродаје на црно треба да буде цјелогодишња, а не периодична активност.

Он је рекао да је циљ да се услуге подигну на највиши ниво.

Из ресорног министарства су навели да је Свјетски дан права потрошача прилика за јасније промовисање детаљних аспеката права свих потрошача, уз потребу да се та права поштују и штите.

"Сваке године 15. март је и прилика да се искаже негодовање против тржишних злоупотреба и евентуалних друштвених неправди које крше и не поштују права потрошача", саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.

Представници Министарства трговине и туризма данас ће на бањалучком Тргу Крајине и у Робној кући "Боска" грађанима подијелити примјерке Закона о заштити права потрошача, као и брошуре са савјетима о начину остваривања потрошачких права.

Из ресорног министарства су додали да је 15. март и прилика за заговарање и глобалну солидарност унутар свих потрошачких покрета и удружења, те да ће овај дан бити обиљежен и у другим локалним заједницама у Српској.

Извор: Срна