latinica  ћирилица
15/03/2017 |  09:22 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

У потрази за несталом дјевојком и специјализоване јединице

Три тима Специјализоване јединице за заштиту и спасавање на води и под водом Републичке управе Цивилне заштите данас ће се укључити у акцију тражења дјевојке чији су иницијали Д.Џ. која је нестала у ријеци Сани у Приједору.
Приједор - потрага за несталом дјевојком - Фото: СРНА
Приједор - потрага за несталом дјевојкомФото: СРНА

Досадашња акција тражења није дала резултат, па ће се на позив градоначелника Приједора и мајке дјевојке која је нестала 5. марта Републичка управа Цивилне заштите са одређеним својим ресурсима укључити у потрагу на ријекама Сани, Уни и, уз позитиван одговор надлежних инстанци у Хрватској, ријеци Сави, саопштено је из Цивилне заштите.

Специјализовани тимови Републичке управе кренуће у потрагу за несталом дјевојком у 10.00 часова у Приједору.

Екипа је стигла на захтјев градоначелника Приједора за стручно-техничку помоћ у тражењу малољетне особе која се утопила у ријеци Сани 5. марта, а на основу сагласности Владе Републике Српске.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић захвалио је овој екипи, која је на челу са директором Милом Међедом била на кратком пријему код градоначелника и која се у кратком року одазвала на овај позив за помоћ у потрази.

"У овом тренутку најважније је да овај трагичан случај добије епилог, односно да се за родитеље заврши агонија", изјавио је Ђаковић.

Терен ће претраживати специјализована јединица Републичка управа цивилне заштите за заштиту и спасавање на води и под водом.

Од јутрос су због нешто повољније хидролошке ситуације на води и припадници Територијалне ватогасне јединице Приједор и чланови Ронилачког клуба "Сана" из Приједора, али потрага још не даје резултате.

Из Републичке управе Цивилне заштите очекују и долазак колега из Словеније са псима трагачима.

Извор: СРНА