latinica  ћирилица
15/03/2017 |  10:11 | Аутор: РТРС

ЛШ: Може ли Монако као Барса?

Преостала су још два мјеста у четвртфиналу Лиге шампиона, а једном руком из држе Манчестер Сити и Атлетико Мадрид. Међутим, све могуће фудбалу.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Сити ће у сриједу увече да брани 5:3 у Монаку,а Атлетико Мадрид 4:2 против Бајера из Леверкузена на свом Висенте Кадерону.

С обзиром на нападачки менталитет оба тима, који нам је донио спектакл на Етихаду прије три недјеље, нема сумње да ће и реванш на Лују бити фудбалски празник.

Монако је постигао чак 84 гола у француској Лиги 1, гдје је први на табели, па се нада да ће Фалкао, Килијен Мбапе, Бернардо Силва, Томас Лемар и остали наставити "терор" и против Ситија, наравно, уз праву игру одбране.

"Ове сезоне играм у континуитету, сви из клуба ми вјерују и осјећам се важним. Са самопоуздањем долазе и голови, не могу да заборавим да их постижем", рекао је Радамел Фалкао, који је имао проблема са повредом протеклих дана.

С друге стране, изабраници Пепа Гвардиоле подигли су форму у посљедње вријеме и почели да биљеже побједе, посљедњу против Мидлзброа (2:0) у ФА купу, али ће Монако бити много већи залогај.

"Нећемо мијењати наш стил. Играћемо као и до сада, направили бисмо велику грешку ако бисмо се бранили", поручио је дефанзивац "грађана" Пабло Сабалета који ће бити задужен за опасног Мбаппеа, послије сјајне роле 18-годишњег Француза на Етихаду.

У другом мечу би требало да је мања дилеме, тешко је очекивати да Бајер може у Мадриду да надокнади заостатак са свог терена, прије свега због игре коју су два тима приказала у Леверкузену, јер је Атлетико био убједљивији него што то резултат говори.

Стоји да се Нијемци никада не предају, вјероватно ће и сада бити такав случај, али менталитет и квалитет Атлетика и тренера Дијега Симеонеа не би требало да унесу било какву неизвјесност на бучном Висенте Калдерону.

У центру пажње биће нападач и најбољи фудбалер "јорганжија" Антоан Гризман, стрелац шест голова из претходних седам мечева. Нови тренер Бајера Тајфун Коркут увјерен је да његов тим неће доживјети нови пораз од Атлетика.

"Претходних недјеља били смо свједоци шта све може да се догоди у фудбалу. Нећемо изгубити у Мадриду, борићемо се до краја и знамо шта нам је потребно да изборимо пласман даље", оптимиста је Коркут.

Утакмице у Мадриду и Монаку играју се у стандарном термину Лиге шампиона од 20.45 сати.

Лига шампиона, осмина финала:
Монако – М. Сити (први меч 3:5)
Атлетико – Бајер (4:2)

Раније:
Јувентус – Порто 1:0 (2:0)
Лестер – Севиља 2:0 (1:2)
Наполи – Реал 1:3 (1:3)
Арсенал – Бајерн 1:5 (1:5)
Борусија – Бенфика 4:0 (0:1)
Барселона – ПСЖ 6:1 (0:4)

Извор: Б92