latinica  ћирилица
15/03/2017 |  12:31 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Кључеви станова за три породице РВИ (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручили су данас кључеве станова за три породице ратних војних инвалида у овој општини.
Котор Варош: Кључеви станова за три породице РВИ - Фото: СРНА
Котор Варош: Кључеви станова за три породице РВИФото: СРНА

Стамбена зграда са пет станова изграђена је заједничким учешћем Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Репубике Српске и општине Котор Варош за потребе смјештаја породица погинулих бораца и ратних војних инвалида са статусом од прве до четврте категорије.

Савановић је истакао да је програм збрињавања ових категорија становништва врло хуман и успјешан, јер је кроз њега у Републици Српској збринуто 8.220 корисника.

"Данас сам истовремено и тужан и срећан. Тужан, јер корисници ових станова носе рану и тешкоћу из посљедњег рата, а срећан што су данас ријешили стамбено питање за своје породице", рекао је Савановић.

Он је додао да ће у наредном периоду ресорно министарство радити на збрињавању преосталих корисника који се нису пријавили 2007. године за рјешавање стамбеног питања.

Начелник Сакан је нагласио да је у изградњу овог стамбеног објекта уложено 186.000 КМ, од тога је општина сносила трошкове земљишта, инфраструктуре и грађевинске дозволе у износу од 37.000 КМ.

"Ово један од начина којим општина Котор Варош у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Српске покушава да покаже свој однос поштовања и вјечне захвалности овим породицама", поручио је Сакан.

Станове су добила лица која су се налазила на коначној ранг-листи за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида која је утврђена 2010. године - Стјепан Трифковић, Нико Марић и Миодраг Шемић, ратни војни инвалиди четврте категорије.

Шемић је рекао да му много значи то што је ријешио стамбено питање и захвалио Министарству и општини Котор Варош.

Радови на изградњи стамбеног објекта почели су 2014. године, а извођач радова било је предузеће "Гратод" Бањалука.

Извор: Срна