latinica  ћирилица
15/03/2017 |  13:16 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Стевандић: У фокусу Декларације мора бити интерес Српске, а не БиХ

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да интерес Српске, а не БиХ, мора бити у фокусу Приједлога декларације о заштити Општег колективног споразума за мир у БиХ и убрзаног пута ка ЕУ као стратешким циљевима Српске.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Нисам још видио читав текст те декларације, али из назива је видљиво да се више води рачуна о интересима БиХ, него Републике Српске. Интереси БиХ у декларацији морају бити иза српских јер је Република Српска саставни дио БиХ", рекао је Стевандић Срни.

Он је навео да Републике Српске има и биће без БиХ, док БиХ нема без Српске.

"Текст декларације разматрам са правницима и након детаљне анализе ћу знати да ли нешто може бити промијењено у корист Републике Српске или ће документ бити одбачен", додао је Стевандић.

Народна скупштина Републике Српске требало би 28. марта да разматра Приједлог декларације о заштити Општег колективног споразума за мир у БиХ и убрзаног пута ка ЕУ као стратешким циљевима Српске, чији је предлагач шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица.

Говедарица је јуче изјавио да је циљ предложене декларације заштита и потврђивање Дејтонског мировног споразума као једног од стратешких интереса Републике Српске.

Извор: Срна