latinica  ћирилица
15/03/2017 |  13:42 | Аутор: РТРС

У четвртак ведрије са сунчаним интервалима

У Републици Српској и Федерацији БиХ у четвртак у јутарњим часовима очекује претежно облачно, док ће током дана доћи до разведравања уз сунчане интервале.
Сунце - Фото: РТРС
СунцеФото: РТРС

Ујутру ће на истоку и сјевероистоку бити облачније вријеме са могућом слабом кишом понегдје, а у осталим крајевима мало до умјерено облачно.

Током дана доћи ће до разведравања па ће поподне бити сунчано и пријатно топло вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус један до четири, на југу до 10 степени, а највиша дневна од осам до 14, на југу до 18 степени Целзијусових.

Данас је у БиХ било умјерено до претежно облачно вријеме уз више сунчаних интервала и мало топлије, а на југу претежно сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Чемерно четири, Калиновик шест, Хан Пијесак седам, Гацко и Иван-седло осам, Мраковица, Рудо и Соколац девет, Невесиње 10, Ливно и Сарајево 11, Дрвар, Сребреница и Мркоњић Град 12, Фоча, Шипово, Бихаћ, Бијељина, Бугојно, Градачац и Јајце 13, Рибник, Србац, Вишеград, Тузла и Зворник 14, Бањалука, Добој, Сански Мост и Широки Бријег 15, Приједор, Требиње и Зеница 16 степени Целзијусових.

Најтоплије је било у Мостару и Неуму гдје је измјерено 17 степени Целзијусових.

Извор: СРНА