latinica  ћирилица
15/03/2017 |  14:43 ⇒ 15:05 | Аутор: РТРС

Иванић у Израелу са Нетањахуом и Либерманом

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је у Јерусалиму с предсједником Владе Израела Бењамином Нетањахуом и министром одбране Авигдором Либерманом.
Младен Иванић - Бењамин Нетањаху - Фото: РТРС
Младен Иванић - Бењамин НетањахуФото: РТРС

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и премијер Израела Бењамин Нетањаху разговарали су о актуелној политичкој и економској ситуацији као и о изазовима на међународном плану с којима се модерно друштво сусреће, попут тероризма и екстремизма.

Билатералне односе БиХ и Израела Иванић и Нетањаху оцијенили су добрим, с могућношћу унапређења у многим областима.

Саговорници су закључили да би данашњи састанак требало да буде само почетак јачања веза БиХ и Израела у наредном периоду, посебно у области одбране, ИТ сектора и модерних технологија, као и успостављањем директне сарадње између ресорних компанија.

Иванић је информисао премијера Израела о жељи БиХ да се, у оквиру комплетног региона, придружи Европској унији и о корацима који јој предстоје на том путу.

Током разговора саговорници су размијенили искуства у начину рјешавања конфликата у региону, као и у спровођењу економских реформи.

Предсједавајући Предсједништва БиХ  Младен Иванић разговарао је о актуелним политичким приликама и стању безбједности и с министром одбране Израела Авигдором Либерманом.

Иванић и Либерман сагласили су се да двије земље имају отворену могућност сарадње у области одбране.

Иванић је посјетио и Хебрејски универзитет у Јерусалиму.

Руководство Универзитета и научни радници представили су предсједавајућем Предсједништва БиХ резултате у развоју нових технологија, аутомобилској индустрији и истраживачком сектору.