latinica  ћирилица
15/03/2017 |  15:33 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Начелници општина сарајевско романијске регије о пројектима запошљавања (ВИДЕО)

У Палама је одржан састанак представника Републичког Завода за запошљавање, са начелницима општина сарајевско романијске регије.
Пале - састанак о запошљавању - Фото: РТРС
Пале - састанак о запошљавањуФото: РТРС

Разговарано је о примјени пројеката запошљавања, како би средства издвојена за ову намјену била што боље искоришћена. Сви су сагласни да је програмима запошљавања потребно охрабрити младе људе да остану на овим просторима.

У сарајевско романијској регији тренутно је 15.000 незапослених што је седам одсто мање у односу на претходну годину и тај тренд је у порасту. Завод за зпошљавање РС за ову годину обезбиједиће знатна средства за програме запошљавања.

"Десет милиона ће обезбиједити Завод, шест милиона за регресно враћање доприноса и шест милиона КМ од Свјетске банке. То је укупно 22 милиона за ову годину", истакао је Мирослав Вујичић, доректор Завода за запошљавање РС.

Локалне заједнице имају добру сарадњу са Заводом за запошљавање и данашњи састанак је прилика да се ефикасно искоординира расподјела средстава намијењених програмима запошљавања.

Како је истакмуто на састанку, општина Пале ће дати 450.000 КМ, а општина Источна Илиџа 100.000 КМ.

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић овом приликом дематовао је информације да Завод Пореској управи дугује седам милиона марака. Како каже, ријеч је о техничкој грешки на софверу и у току је усклађивање картица Завода и пореске управе.