latinica  ћирилица
15/03/2017 |  16:58 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Пендеш: Спроводимо препоруке ревизије

Министар одбране БиХ Марина Пендеш информисала је данас чланове делегације Комисије за финансије и буџет Дома народа парламента БиХ да ресорно министарство предузима кораке на спровођењу препорука из ревизорског извјештаја за 2015. годину.
Марина Пендеш     (Фото:bportal.ba) -
Марина Пендеш (Фото:bportal.ba)

Пендешова је информисала чланове Комисије да је Министарство донијело План за отклањање утврђених недостатака у извјештају ревизије за 2015. годину, у којем су јасно дефинисане активности, њихови носиоци и рокови за релизацију.

Она је навела да су видљиви помаци које Министарство предузима на реализацији препорука, првенствено у дијелу који се односи на системе јавних набавки, интерних контрола, као и контрола финансијског управљања, саопштено је из парламента БиХ.

Када је ријеч о испуњавању појединих ревизорских препорука, Пендешова је рекла да њихова реализација не зависи само од Министарству одбране БиХ, мислећи при томе на рјешавање препорука у вези са статусом покретне и непокретне војне имовине.

Чланови Комисије изразили су задовољство чињеницом да је Министарство одбране БиХ у великом дијелу реализовало препоруке из ревизорског извјештаја Канцеларије за ревизију институција БиХ за 2015. годину.

Они су поручили да ће пружити сву потребну помоћ с циљем отклањања потешкоћа са којима се Министарство одбране БиХ сусреће у свом раду како би наредне године добило бољу оцјену Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Предсједавајући Комисије Љиља Зовко и чланови Зденка Џамбас и Сафет Софтић посјетили су данас Министарство одбране БиХ с циљем праћења релизације препорука Канцеларије за ревизију институција БиХ и закључака Дома народа у вези са разматрањем ревизорских извјештаја за 2015. годину за институције које су добиле мишљење са резервом и мишљење са резервом уз скретање пажње.

Извор: СРНА