latinica  ћирилица
15/03/2017 |  17:09 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Београд: Презентоване могућности за улагање у БиХ

Директор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ Гордан Милинић данас је у Београду, у оквиру Четвртог међународног привредног сајма "Експо Русија", одржао презентацију о могућностима улагања у БиХ.
Гордан Милинић (фото:jpeg·oslobodjenje.ba) -
Гордан Милинић (фото:jpeg·oslobodjenje.ba)

Милинић је током презентације, која је одржана у оквиру форума "Економски развој перспективе националних економија Балкана и Русије", упознао потенцијалне инвеститоре о уговорима БиХ о слободној и преференцијалној трговини, ниским трошковима пословања и најнижом стопом порезан на добит компанија у региону и шире, те другим погодностима које БиХ нуди инвеститорима.

Из Фипе је саопштено да на Сајму учествује велики број компанија из Русије и региона.

Тематске цјелине овогодишње изложбе су енергетика и технологије за уштеду енергије, машинско инжењерство, металургија, авијација, жељезнички саобраћај, агроиндустријски комплекс, индустрија нафте и гаса, високотехнолошке и иновативне гране, банкарство, телекомуникације, медицина, образовање, сфера услуга туризам, аутопревоз, транспорт и логистика.

Осим званичних презентација, представници ФИПА-е одржали су састанке са потенцијалним инвеститорима из Русије, који су посебан интерес показали за енергетски и метало-прерађивачки сектор.

Четврти међународног привредног сајма "Експо Русија" отворен је данас у Београду и трајаће до петка, 17. марта.

Извор: СРНА