latinica  ћирилица
15/03/2017 |  17:14 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Говедарица: Привреда да буде ослонац Шамца и цијеле Српске

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао је данас у Шамцу да је увјерен да та општина, чији је начелник Ђорђе Милићевић, заједно са СДС-ом може да уради доста тога, те нагласио да привреда треба да буде ослонац и те општине, и Републике Српске.
Говедарица у Шамцу - Фото: СРНА
Говедарица у ШамцуФото: СРНА

Говедарица очекује да ће локална заједница успјети да створи позитиван привредни амбијент, као и да се у овој години појаве људи који ће отворити одређен број радних мјеста у реалном сектору, у привреди.

"Морамо се борити за свако радно мјесто. Данас није мало ни када 50 људи нађе посао у привреди", нагласио је Говедарица и додао да је на руководству општине Шамац да у наредне четири године уради посао који ће становници вредновати.

Он је напоменуо да је Шамцу потребно посветити посебну пажњу, с обзиром на поплаве које су ту општину задесиле 2014. године, те додао да се највише може урадити са нивоа Савјета министара БиХ.

Говедарица, који је данас разговарао са предсједником Скупштине општине Шамац Николином Шкрбић и шефом Клуба одборника СДС-а Благојем Симићем о проблемима у Шамцу, није желио да говори о томе шта је у тој општини рађено у протеклих осам година јер претпоставља да је СНСД у том периоду радио на најбољи могући начин.

"Не желим да кажем ниједну лошу ријеч о нашим политичким противницима јер то не би било коректно. Резултате њиховог рада вредовали су грађани на протеклим изборима и указали повјерење начелнику Милићевићу и СДС-у", рекао је Говедарица.

Он је указао да Република Српска због лошег привредног амбијента биљежи демографске катастрофе.

"Ако се погледа протеклих 17 година, попис из 1996. године и попис 2013. године, који је вредновао Републички завод за статистику, Срба у Републици Српској је мање за 350.000. Значи да је годишње нестајало више од 20.000 Срба из Српске зато што људи не виде перспективу. Републици Српској се може помоћи једино уколико имамо економски развој, задржимо људе који ће видјети перспективу", рекао је Говедарица.

Милићевић је рекао да се са Говедарицом данас сагласио о кадровској политици, односно да на позицијама одборника СДС-а и НДП-а, начелника одјељења и будућих директора јавних предузећа буду млади људи који су показали спремност да буду ослонац свих активности.

Он је истакао да са Говедарицом, предсједником највеће опозиционе партије у Републици Српској са којом данас чини локлану власт у Шамцу, сарађује неколико година.

"Данас сам са њим разговарао као начелник општине Шамац који је добио подршку Савеза за промјене", додао је Милићевић.

Извор: СРНА