latinica  ћирилица
15/03/2017 |  17:58 ⇒ 21:04 | Аутор: РТРС

Има ли раскола у приједорском СДС-у? (ВИДЕО)

У појединим медијима појавили су се наслови да је приједорски СДС "на крв" подијељен између присталица Душана Берића и Борислава Бојића. Бојић то демантује, а Берић одбија да коментарише.
СДС Приједор - Фото: РТРС
СДС ПриједорФото: РТРС

Док поједини медији наводе да је дошло до раскола у приједорском СДС-у и да нема помирења између присталица високих функционера ове партије, Душана Берића и Борислава Бојића, они су без коментара о овом случају. Берић о томе није желио да говори, а Бојић тврди да су то приједорски трачеви.

"Моје године и политичко искуство не дозвољавају ми да се бавим приједорским трачевима и апсолутно немам никакав коментар на такву врсту трача" изјавио је телефонски Бојић.

Помиње се много разлога за наводни сукоб - од лоших изборних резултата, Бојићеве сарадње са владајућом коалицијом, до избора СДС-овог кадра Дијане Граховац за новог директора Главне банке Републике Српске Централне банке БиХ.

Милан Тубин, одоборник и члан Повјереништва СДС Приједор, истиче да су ситне несугласице нормална појава у свим партијама, али и да постоје трачеви који стижу из других партија.

"Ми ћемо то сигурно да изнесемо чврсто јер смо једна државотоворна партија која може то да поднесе и гарантује нашем чланству демократске изборе", истиче Тубин.

Помиње се и да Бојић има већину у повјереништву странке које је основано након распуштања Градског одбора. Међутим, из приједорског СДС-а поручују да су јединствени.

"У том јединству се види да Борислав Бојић ради максимално добро свој посао у Сарајеву, бар када је на скупштини да се појављује на свим телевизијама. Душан Берић исто обавља свој посао добро, долази редовно на скупштину и долази на наше састанке. А Дијана Граховац је наш заједнички кандидат из Приједора, стручњак је и доктор економских наука", каже Тубин.

У приједорском СДС-у чекају унтарстраначке изборе. Милан Тубин се помиње као могући нови предсједник Градског одбора СДС-а, који наводно нема Берићеву подршку.