latinica  ћирилица
15/03/2017 |  19:49 | Аутор: РТРС

Филиповић: Награда потврда квалитета цијеле генерације

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић рекао да је награда за најбољег играча Европе која му је додијељена, потврда квалитета цијеле генерације државног тима.
 - Фото: REUTERS
Фото: REUTERS

Европска федерација водених спортова је трећи пут прогласила Филиповића за најбољег ватерполисту Европе. Филиповић је у престижном избору освојио 73,3 одсто гласова и "заокружио" успјешну 2016. годину у којој је са репрезентацијом освојио златне медаље на Олимпијским играма, Европском првенству и у Свјетској лиги.

"Ово признање је још једна потврда квалитета цијеле ове генерације. Пресрећан сам што сам дио ње", рекао је Филиповић, наводи се у саопштењу Ватерполо савеза Србије.

Филиповић је за најбољег играча Европе проглашен још и 2009. и 2014. године.

"То сам постигао прије свега великим радом, трудом, залалагњем и челичним живцима, јер некад није довољно бити само најквалитетнији. Треба имати стрпљења, сачекати прави тренутак и бити у врху када је то најпотребније. Пут је дугачак и веома тежак", навео је он.

На питање да ли постоји нешто што би мијењао у својој каријери, Филиповић је одговорио потврдно.

"Искрено, постоје многе ствари које бих избрисао у својој каријери, али сматрам да онда не би била овако узбудљива и јединствена као што је сада. Због мог одрастања и сазријевања можда је и боље што је све протекло баш овако", навео је он.

Филиповић је са репрезентацијом Србије освојио 28 медаља од којих 21 златну, а како је рекао, има још мотива.

"Код мене постоји огромна жеља да и даље играм за своју нацију и да браним боје своје земље. Гдје ћете пронаћи већи мотив од тога? Мислим да у томе има бескрајно много мотива за сваког спортисту, а уз све то ја сада желим и да уживам у ватерполу и да понављам успјехе докле год то буде било могуће", рекао је Филиповић.

Извор: РТС