latinica  ћирилица
16/03/2017 |  07:56 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

Хан у дводневној посјети БиХ

Европски комесар за проширење Јоханес Хан почеће данас дводневну посјету БиХ у оквиру које ће у Сарајеву присуствовати састанку лидера западног Балкана, а планирано је и да са званичницима институција БиХ и ентитета разговара о реформама и процесу европских интеграција БиХ.
Јоханес Хан - Фото: РТРС
Јоханес ХанФото: РТРС

Према програму посјете, Хан ће се у 9.45 часова састати са чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, а потом ће учествовати на састанку лидера земаља региона, након чега ће у 14.00 часова говорити на конференцији за новинаре.

Хан ће се у 16.15 часова састати са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, а у 17.00 часова са студентима који учествују у ЕУ програму "Е4У".

Планирано је да Хан сутра у Сарајеву учествује на састанку о Реформској агенди са Звиздићем, предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем.

Састанак ће почети у 9.00 часова, а за 10.15 часова планиране су изјаве за новинаре Хана, Звиздића, Цвијановићеве и Новалића.

Хан ће потом у Свилају симболично положити камен темељац за изградњу прекограничног моста између БиХ и Хрватске, коју финансира ЕУ, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Церемонија симболичног постављања камена темељца, којој ће присуствовати Звиздић и предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић, предвиђена је за 12.15 часова на градилишту у Свилају, код Оџака.

Хан, Звиздић и Пленковић требало би да дају изјаве за новинаре у 13.05 часова.

Извор: СРНА