latinica  ћирилица
16/03/2017 |  08:01 | Аутор: РТРС

Коловози суви, видљивост добра

Саобраћај се овог јутра у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз добру видљивост на путевима.
Суви коловози - Фото: РТРС
Суви коловозиФото: РТРС

У Бањалуци ће због одржавања мирног протеста у организацији синдиката жељезница Републике Српске у времену од 10.30 до 15.00 часова, односно док за то постоје разлози бити забрањен саобраћај за моторна возила у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Булевар цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве.

Саобраћај ће бити забрањен и у Улици доктора Младена Стојановића, од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Улицом Триве Амелице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

За вријеме трајања забране, саобраћај ће бити преусмјерен улицама Булевар цара Душана, Книнска, Видовданска, Првог крајишког корпуса, Краља Петра Другог Карађорђевића и Триве Амелице.

На дионици магистралног пута Вршани-Бијељина биће извођени радови на уређењу банкина.

Због радова на магистралном путу Бијељина-Угљевичка Обријеж саобраћај се на мјесту извођења радова одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком од 7.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на дионици Градишка-Чатрња, због радова на санацији коловоза, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија једном траком.

Због деминерских радова, саобраћај се привремено обуставља на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном у времену од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. У времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Радови су у току на дионици магистралног пута Приједор-Шарговац, а саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље у времену од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Измјене у одвијању саобраћаја најављене су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због завршних радова на мосту преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је републичка кампања "Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом", која ће трајати до 10. априла.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова код возача трактора како би на јавном путу учествовали са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосносигналним уређајима, користили жуто ротационо свјетло, безбједно превозили лица и терет на тракторској прилколици, те поштовали саобраћајна правила, напомињу из АМС Републике Српске.

На подручју Федерације БиХ због радова на санацији клизишта једном траком саобраћа се на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница код тунела Игман и Какањ - Зеница југ у мјесту Доњи Тичићи, као и на магистралном путу Симин Хан-Прибој на локалитету Бањ Брдо.

На бројним дионицама изводе се радови на редовном одржавању, као и санациони радови, а учестали су и ситнији одрони.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због чега се током дана на овим граничним прелазима повремено саобраћа успорено.

Извор: Срна