latinica  ћирилица
16/03/2017 |  09:03 | Аутор: РТРС

Зеолит ефикасан против многих тегоба

Зеолит храни ћелије, чисти отрове из организма и снижава шећер, холестерол и крвни притисак.
Минерал зеолита (лијево) и зеолит у праху (десно) -
Минерал зеолита (лијево) и зеолит у праху (десно)

Природни чистачи организма помажу да се отклоне разне здравствене тегобе, али је у савременој медицини њихово дејство углавном занемарено. Недовољно се користе под изговором да нису ефикасни иако искуства пацијената доказују супротно. Међу природним чистачима који су свима доступни и једноставни за употребу истичу се зеолит, активни угаљ и сода бикарбона.

Зеолит је апсолутно нешкодљив за организам што је доказано хемијским и токсиколошким анализама. Дјелује тако што ћелије храни хранљивим састојцима и истовремено односи отровне материје. Пије се помијешан са водом или сам, може да се утрљава на кожу ако постоје ране или неке нежељене промјене. Стручњаци тврде да сви здравствени поремећаји настају због пада имуног система. На имунитет негативно утичу свакодневне стресне ситуације, све загађенији ваздух, храна и вода које обилују штетним састојцима, повећано дејство радиоактивних супстанци... Сви ти узрочници појачавају дјеловање слободних радикала усљед чега долази до повећане токсикације организма и настанка разних оболења, укључујући и канцер.

Заговорници зеолита тврде да он јача имунитет и метаболизам, али снижава повишен шећер, отклања гастритис и мучнину у желуцу, упалу на деснима, афте, каменац на зубима. Поспјешује излучивање вишка течности из организма, смирује алергијска стања, помаже чишћењу јетре и свих органа. Регулише хипертензију и холестерол, спречава развој атеросклерозе и дијабетеса.

Препорука корисницима зеолита је да умјереном исхраном уз два литра воде дневно, са зеолитом постепено јачају имунитет. Овај режим регулише ПХ вриједност у крви, чисти организам од токсина, смањује малаксалост и побољшава општи квалитет живота. Пун ефекат зеолита на здравље не може да се очекује одмах, али три до шест мјесеци је оптимални период за позитивне резултате.

Масажа зеолитом, помијешаног са неком од крема за тијело, чисти поткожне масне наслаге и кожа постаје затегнута и глатка. Помаже и код опекотина изазваних прекомјерним сунчањем, себореје, херпеса, чак и псоријазе. Може да уклони и гљивична обољења, као и радиоактивне контаминације.

Зеолит се нарочито препоручује здравим особама које трпе снажне физичке напоре, попут професионалних спортиста. Због исцрпљујућих тренинга, такмичења и психичке напетости пред наступе, код њих долази до снажног оксидативног стреса. Па, умјесто узимања синтетичких витаминских и осталих препарата, пожељно је да се окрену природним антиоксидансима као што је зеолит.

Извор: Агенције